fbpx

Ιερός Ναός του Ταξιάρχου Μιχαήλ Μανταμάδου (Λέσβου)

Ιερός Ναός των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μανταμάδου

Ο ταξιάρχης Μιχαήλ Μανταμάδου Λέσβου είναι ένα από τα πιο συγκλονιστικά προσκυνήματα της Ορθοδοξίας, δώρον της αγάπης του Χριστού στον ευσεβή λαό μας, που, ασταμάτητα, προστρέχει στη χάρη του Αρχιστρατήγου και βρίσκει, πάντα, εκπλήρωση στους πόθους και στα δίκαια αιτήματά του, αφού, σαν αστραπή, προστρέχει ο Ταξιάρχης, βοηθός, τιμωρός, γιατρός, προστάτης και φίλος στον αιτούντα την χάρη του!

Το θαυμαστό ιστορικό, που τόσο, εκφραστικά, έχει καταγράψει ο πρωτοπρεσβύτερος Ευστράτιος Δήσσος, προϊστάμενος τον Ιερού Ναού των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μανταμάδου, εκτυλίσσεται στα μαύρα χρόνια των Σαρακηνών πειρατών, τότε, που ο τρομερός Σιρχάν επιχείρησε να κουρσέψει τον Στένακα της Λέσβου και, ταυτόχρονα, χτύπησε και σκότωσε τους μοναχούς του ιερού μοναστηριού!

Αλλά, τότε, είναι, που φάνηκε, ξαφνικά, μπροστά τους ο Ταξιάρχης, με το σπαθί του, και κατέκοψε τους απάνθρωπους και ασεβέστατους πειρατές του Αιγαίου!..

Την ανάγλυφη μορφή του Ταξιάρχου Μιχαήλ έπλασε, τότε, με το αίμα των σφαγιασμένων μοναχών και με πηλό, όπως ακριβώς την είδε, ο μοναδικός μοναχός, που, θελήματι Θεού, επέζησε! Είναι αυτή, που αντικρίζει με δέος, και σήμερα, ο προσκυνητής!

Αξίζει να σημειωθεί πως η ιστορία αυτή είναι μία πραγματική περιπέτεια, που αξίζει να τη διαβάσει ο καθένας, για να απολαύσει τη συγκίνηση και τα θαύματα του Αρχαγγέλου! Κάθε τόσο, άλλωστε, κυκλοφορεί και αποστέλλεται στους ευσεβείς φίλους τον Ταξιάρχου το περιοδικό, που εκδίδει ο ιερός ναός και που περιέχει, κάθε φορά, και ένα συγκλονιστικό, πέρα από την ανθρώπινη λογική, θαύμα του Αρχιστρατήγου των άνω Δυνάμεων, που έγινε στις ημέρες μας!

Εικονική περιήγηση
Blog αφιερωμένο στον Ταξιάρχη Μιχαήλ και στα θαύματά του

Read 2331 times
Πηγές

Από το βιβλίο του Κωνσταντίνου Ι. Ρωϊμπά - Τα αξιολογότερα Ορθόδοξα Προσκυνήματα της Χριστιανοσύνης